Във връзка с предстоящите великденски празници от отдел “Криминална

...
  Във връзка с предстоящите великденски празници от отдел “Криминална
Коментари Харесай

Криминалисти: Не пишете във Фейсбук кога не се вкъщи

 

Във връзка с идните великденски празници от отдел “Криминална полиция ” при ОДМВР – Пловдив насочат препоръки към жителите по какъв начин да опазят имуществото си от похищения.

Експертите предизвестяват, че домовите обири зачестяват по време на празниците и припомнят на жителите, които ще отсъстват от домовете си за почивните дни, да не афишират желанието си в обществените мрежи или пред доста хора. При потегляне да се уверят, че всички порти и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи не би трябвало да се оставят огромни суми пари или скъпи бижута. Желателно е комшия или непосредствен да бъде помолен да наглежда жилището и при подозрение за неправда да алармира в полицията.

Извън домовете си е належащо хората да бъдат по-бдителни и виновни към персоналните си движимости. Да внимават за съмнителни лица в комерсиалните центрове и в всеобщия градски превоз, които биха се възползвали от разсеяността им или съзнателно основават обстановки, с които да отвлекат вниманието им. Обикновено причинителите на джебчийски обири употребяват оживлението към пазарите и православните храмове и протягат ръка основно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни облекла и портфейли, носени в задния джоб на панталоните.

Полицията приканва жителите да алармират навреме при забелязване на нарушавания и осъществявани закононарушения.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР